Followers

Saturday, October 6, 2012

" SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? "

Buka je blog Eiqa , tengok Eiqa buat entry Lyssa ni. Tak fikir panjang terus tekan ntuk join jugak. 

Aish ! bukan senang tau nak tengok saya join entry ! =P



nak tahu apa syarat2 yang Lyssa tetapkan, mudah saja..... tekan banner kat atas, okeh? =)

kalau ikutkan syarat no.3 Lyssa,

" kenapa korang berblog ? Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?
Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la .. "

perlu la saya menjawab soalan KBKK ni....

cerita nya bermula begini... 

               " Pada suatu hari......jeng jeng jeng!!!! "

hehee. Dhura mula berblog ni lepas dari SPM. sebab duk kat rumah, tak kerja and kebosanan, pinjam lappy ummi, broadband, and usha2 apa yang ada. online je lah keje. dalam duk ber'PaceBuk' tu, ada sorang kawan dhura tunjuk blog dia, blog ilmiah. Dari situ, dhura mula la berminat nak berdakwah dari laman sesawang jugak. =)bukan dhura nak kata dhura ni baik, dhura pun insan yang biasa ja.... berkongsi ilmu kan dapat menambah ilmu kita secara tak langsung juga, dan bagi dhura, setiap sharing tu, dhura beri peringatan pada diri sendiri jua.. =)
jawapan bagi kenapa ber'blogging'? sebab nak isi masa dengan sebaik mungkin. =)jawapan bagaimana boleh terjebak? ikut kata hati. tepuk dada tanya iman.tujuan utama ber'blogging'? nak berkongsi dengan semua orang tentang apa yang dhura tahu. =)apa yang menarik ? (ada apa2 yang menarik ke?) bagi dhura, perkongsian, penyampaian dalam bentuk cerita menarik semua, perumpaan yang berlegar dalam kehidupan boleh diolah dengan hadith dan firman. kalau nak kata blog cantik, tak pun. Nak ber'tutorial' tak pandai pun. =PSiapa agaknya idola dalam berblog ni ?  kalau bab cara penyampaian dari saifulislam.com, lau bab nak menghias ni, dhura ske jengok tutorial dari Lyssa!! ;)


-the end-

okeh, panjang pulak dah aih karangan dia..... 

tu ja la penerangan buat hari ni ye sahabat handai, huhu. sapa2 nak join tu cepat!!!! 12 jam ja nih, kul 9 mlm dah closed up!

bye, selamat mencontenglah ye tonite ;)

23 comments:

  1. Alhamdulillah . Dapat Sambutan Meriah . Nak Header Free ? Hari Ni Last .Jom Join Segmen Paling Baru Ni. Komen Anda Akan Dipublish Selepas Segmen Tamat . :) http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/10/segmen-pantas-saya-nak-header-macam-cik.html

    ReplyDelete
  2. Datang dari segmen yang sama :)

    http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  3. dr segmen lyssa =)

    http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..follow sini..no.196
    Salam perkenalan...
    jemput singgah blog fendy...

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  5. Salam :)
    Singgah dari segmen yang sama ;)

    http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  6. miss z singgah sini :D
    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  7. dari segmen sama.

    http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  8. Hai , saya datang dari segmen kak Lyssa :)
    Hepi blogging .


    http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  9. Singgah Dari Segmen Yang Sama...Happy blogging (^_^)v
    http://mymatatajam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  10. dari segmen same..bw ~
    http://sampaicucuratap.blogspot.com

    promosi
    t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
    http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

    ReplyDelete
  11. Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  12. Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

    Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  13. dari segmen lyssa :)

    http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  14. You have such a nice blog. I've read this awesome post ( seriously!) and i dah follow sekali

    http://fatinamiramazlan.blogspot.com/

    cantik banner :)

    ReplyDelete
  15. jejak post dari segmen yg sama :))

    http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  16. datang terjah dari segmen yg sama. follow sini. 207. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  17. singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

    ReplyDelete
  18. singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  19. hi singgah follow awak, dari segmen sama :)

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  20. salam hye..
    dri segmen yg sme..
    done follow u ^^
    vsit my blog key... ^^
    kalau sudi follow la skli ek hehe

    ReplyDelete
  21. Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

    Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

    ReplyDelete
  22. Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

    Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

    ReplyDelete

Anda juga mungkin meminati :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...